Nieuwe ploeg, nieuwe uitdagingen

Het is een lange tijd geleden dat ik een nieuw bericht op mijn website heb geplaatst.

Van de zomer ben ik begonnen met mijn stages. 40 uur per week zorgt er helaas wel voor dat ik niet meer 10/14 keer per week kan trainen. Daarnaast is de gewestelijke selectie van NH-U opgeheven omdat de KNSB een nieuw opleidingstraject aan het opstellen is in Nederland. Maico en ik waren nog maar de enige rijders van het gewest en hebben daarom samen besloten om naar de Baanselectie van Amsterdam gegaan (hier heeft Maico al eerder gereden).

Nieuwe ploeg, nieuwe trainer, nieuwe uitdagingen, nieuwe trainingen en dus nieuwe prikkels. Alex Outenaar is de trainer van de baanselectie amsterdam. Samen met Alex heb ik in het begin duidelijke afspraken gemaakt m.b.t. de combinatie van school en sport. Alex heeft mij hierin veel ruimte gegeven en daar ben ik erg blij mee.

Achteraf viel het werken en trainen wel een beetje tegen. Elke dag vroeg op en meteen door naar de trainingen was soms iets teveel waardoor ik af en toe trainingen moest overslaan. Toch heb ik een erg leuke en lekkere zomer kunnen draaien. Misschien iets minder trainingen, maar de trainingen die ik heb gedaan waren zwaar en goed!

Wij begonnen het seizoen met een wedstrijd in Dronten. Deze wedstrijd viel helaas erg tegen wegens vermoeidheid. Kort daarop hadden wij de tweede wedstrijd in Heerenveen. Deze ging meteen al een stuk beter en dit gaf vertrouwen voor de rest van het seizoen. Hierna zijn wij richting het trainingskamp Inzell gaan toewerken zodat wij (de Neo-Senioren van de ploeg) daar mooie tijden kunnen rijden.

Helaas kreeg ik richting dit trainingskamp een blessure aan mijn enkel waar ik momenteel nog steeds last van heb. Hierdoor heb ik in de aanloop naar het trainingskamp Inzell weinig tot niet kunnen schaatsen. Momenteel zijn wij er achter gekomen dat het waarschijnlijk een botvlies irritatie is. Met pijnstillers en wat aanpassingen aan mijn schaatsen kan ik nu redelijk schaatsen. De wedstrijden vielen ook niet tegen in Inzell ondanks de matige voorbereiding. Op de 500m reed ik 2maal een seizoensbest van 39,15 en 38,80 en op de 1500m reed ik ook weer een goede 1,55,9. De omstandigheden waren daarnaast ook niet ideaal dus voor nu was ik tevreden! Tot slot heb ik gisteren nog een 5km gereden. Deze had ik nog niet eerder dit seizoen kunnen uitrijden wegens mijn enkel dus het was belangrijk voor plaatsingwedstrijden over een paar weken dat ik deze 5km uit zou rijden.
Het was een zware rit en ik kwam niet echt lekker in mijn ritme, gelukkig heb ik hem ondanks de pijn in mijn enkel toch kunnen uitrijden in 7min en 12seconden. Geen wereldtijd maar voor nu ben ik al blij dat ik hem heb kunnen uitrijden.

De komende week zullen wij nog lekker veel gaan trainen in het mooie en rustige Inzell. Hieronder nog wat foto’s:

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s