Over Jeffrey

Mijn naam is Jeffrey van Norden, ik ben 21 jaar oud en woon in Loosdrecht. Het is duidelijk dat ik schaats, maar daarnaast doe ik ook nog de HBO opleiding Bouwkunde aan de Hogeschool Utrecht. Op deze school krijg ik veel ondersteuning waardoor mijn sport en school goed te combineren zijn. Tot mijn spijt is het mij niet gelukt om een stageplek te kunnen regelen voor dit jaar en ben ik er een jaartje tussenuit gegaan. Ik hoop dit wel zo snel mogelijk weer op te kunnen pakken want ik vind mijn opleiding erg leuk. In de tussentijd ben ik nog wel veel met school bezig. Zo probeer ik een nieuw tekenprogramma onder de knie te krijgen en wat vakken bijspijkeren zodat ik 100% voorbereid de laatste 2 jaar van mijn studie kan afronden.

Ik ben op jonge leeftijd begonnen met jeugdschaatsen. Vanuit Loosdrecht ging ik 4 jaar lang elke zaterdag met de bus richting de Vechtsebanen (Utrecht). Op de leeftijd van 12 jaar ben ik begonnen met wedstrijden schaatsen bij de Trainingsgroep Loosdrecht (TGL). 2 jaar later ben ik doorgegroeid naar de C-selectie van Utrecht waar ik 1 jaar voor heb gereden. De 4 jaar daarop heb ik bij de Baanselectie van Utrecht gereden onder begeleiding van Jan van de Roemer. Ik heb het hier 4 jaar lang erg naar mijn zin gehad, en mede dankzij Jan heb ik uiteindelijk voldoende gepresteerd om uitgenodigd te worden voor het Gewest. Momenteel rij ik voor de gewestelijke selectie van Noord-Holland/Utrecht waar ik word getraind door Milan Kocken en Flip van der Hoek.

In het verleden heb ik 2 jaar lang met problemen aan mijn luchtwegen gesport. Hieraan ben ik 2x geopereerd, de 1e keer kwamen de problemen weer terug en bleven de prestaties waar ik op gehoopt had achter wegen. Na de 2e keer opereren waren de problemen eindelijk verholpen. Ik heb het seizoen hierop dan ook meteen flinke stappen kunnen maken, met als hoogtepunt het NK Allround Senioren 2012.

Dit seizoen rij ik samen met de enige overgebleven rijder Maico Voets voor het 2e jaar bij het Gewest Noord-Holland/Utrecht. Flip van der Hoek is onze hoofdtrainer en Milan Kocken, die momenteel trainer is bij iSkate Development Team,  schrijft nog steeds onze trainingsschema’s en houd ons fysiek in de gaten. De trainingsmethodes zijn nu onderhand bekend en beginnen zijn vruchten af te werpen. Daarnaast heb ik ook mijn rugblessure redelijk onder controle waardoor ik dit jaar weer grote stappen wil gaat zetten richting de Nederlandse Top!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s