IJsselcup/HollandCup 1, Deventer

Afgelopen weekend stond de eerste wedstrijd van de Holland Cup cyclus op het programma. Ik had mij geplaatst voor de 1500m die op zaterdag verreden zal worden en op de 5km die op zondag plaatsvond.

Zaterdag 1500m…. DQ

Zaterdag was de 1500m. De enige afstand waarop ik nog een hele kleine kans maakte om mij te plaatsen voor het NK Afstanden, maar dan zal ik wel de race van mijn leven moeten rijden. De 1500m begon pas om 22:15 dus het was een erg lange dag. Uiteindelijk op de baan aangekomen voelde ik mij goed en had ik er erg veel zin in.
Ik zat in het tweede kwartet en was dus snel aan de beurt. Ik startte in de buitenbaan. Naar de start….. Klaar…. BAM…. ik reed 1 pas…BAM…. Valse start. Ik draai me om en zie dat mijn tegenstander de valse start had gemaakt. Weer rustig naar de startstreep terugkeren en nog een keer. Naar de start….. Klaar…. BAM…. ik reed 1 pas…BAM…. Ik keek mijn trainer aan van: “ik stond stil toch?” en kreeg een blik terug dat hij ook niet gezien had dat ik vals had. Ik draaide mij dus weer om en was er van overtuigd dat mijn tegenstander een 2e valse start had gemaakt. Maar toen kreeg ik de 2e valse start op mijn naam en kon ik met een DQ (diskwalificatie) het ijs weer af. De starter heeft altijd gelijk dus ik zal er niet veel woorden meer aan vuil maken, maar ik was vrij zeker dat ik stilstond. Ik baalde ongelofelijk, maar probeerde snel de knop om te zetten en de frustratie in mijn race van morgen te steken!

Zondag 5km, degelijk

Zondag was de 5km gelukkig iets eerder. 20:45 zal ik ongeveer van start gaan nadat het dweilschema kort voor de wedstrijd nog even omgegooid werd. Ik had mezelf lekker ingewerkt en was klaar voor mijn 5km.
Opening ging vrij makkelijk en ik voelde dat ik veel snelheid had gemaakt en niet te hard door moest rijden het eerste rondje. Toch begon ik iets te hard en dat moest ik een paar rondes later meteen bekopen. Het was geen slechte 5km, maar ik kwam niet helemaal aan lekker schaatsen toe. Na aardig wat verval kwam ik uit op een eindtijd van 7,03.5. Op dat moment baalde ik wel een beetje, ik had op meer gehoopt en was niet helemaal tevreden. T.o.v. vorig jaar was het nog niet eens zo slechte tijd, ik ben vorig jaar niet sneller geweest. Maar ik wil dit jaar gewoon stappen maken en dat betekend dat ik met dit soort wedstrijden gewoon harder moet rijden. De komende weken staan er geen belangrijke wedstrijden op het programma. Wij kunnen dus lekker trainen en werken aan de aandachtspunten richting de Holland Cup 2, 16/17 november in Alkmaar.

Gooi en Eemlander                               “stukje in de Gooi en Eemlander van maandag 14 oktober”

Groeten, Jeffrey

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s