Topsport kan soms hard zijn!

Het is alweer een tijdje geleden dat ik een stukje heb geschreven op mijn website. In de tussentijd zijn er verschillende dingen gebeurd en daar geef ik jullie nu een update van.

Rug

Na een wisselvallig begin van het seizoen was het eerst nodig om me rug in orde te krijgen. Samen met mijn fysio David den Hartog hebben wij een plan gemaakt om me rug, voornamelijk op de duurafstanden, te versterken. Hierbij moet je denken aan buikspieren, romp-stabilisatie, en hele kleine stabiliserende spieren die ik sterker moest maken en beter moest leren aansturen.

Vooruitgang

Dit plan begon goed te werken. In Heerenveen reed ik al snel weer een goeie 5km van 7.03,08. En tijdens de 2e Holland Cup waar ik door een aantal afmeldingen wel aan mocht deelnemen reed ik een redelijke 1.56,69 in Breda. Het ging dus allemaal goed vooruit!

NK Allround Senioren

Het volgende doel was het hoofddoel van dit seizoen, plaatsing voor het NK Allround Senioren in Heerenveen. Om je hiervoor te plaatsen moet je een goed resultaat rijden tijdens de Eindhoven Trofee. En om mee te mogen doen aan de Eindhoven Trofee moest ik een selectiewedstrijd rijden in Alkmaar (1500m-5km) en me daar bij de 1e 5 rijden.
Na een goeie periode van trainen had ik er erg veel vertrouwen in dat ik me in Alkmaar wel zou plaatsen voor de Eindhoven Trofee (500m-5km-1500m-3km). Alleen de donderdag voor de wedstrijd schoot het in me nek, en dat had achteraf gezien erg veel invloed op me rug waardoor een dramatische selectiewedstrijd reed. Ik had niet meer verwacht dat ik Eindhoven Trofee zou mogen rijden, maar uiteindelijk hadden er veel mensen zich afgemeld en mocht ik toch rijden.
Tijdens de Eindhoven Trofee wou ik bewijzen dat ik het wel degelijk in me heb om me te plaatsen voor het NK Allround. Na de eerste dag stond ik er zeer goed voor (14e plaats) de 2e dag zou ik nog een redelijke 1500m moeten rijden om me te plaatsen voor het NK Allround. Alleen toen gebeurde iets wat ik al helemaal niet had voorzien, ik viel na 250m, en daar ging me plaatsing voor het NK Allround.

Eindhoven Trofee

IJsbaan Eindhoven

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s