Wisselvallig begin van het seizoen

Het schaatsseizoen is weer begonnen! Dit jaar ben ik Neo-senior geworden, dit wil zeggen dat ik me vanaf nu moet meten met alle Neo-senioren en Senioren die bijvoorbeeld de NK’s op tv rijden. De junioren wedstrijden zijn dus verleden tijd. Ook ligt de opbouw van het seizoen anders, dit jaar moet ik al vroeg in het seizoen goeie tijden rijden zodat ik me kan plaatsen voor belangrijke wedstrijden.

Trainingskamp + de eerste wedstrijden:

In het begin van het seizoen zijn we 1,5 week naar Erfurt (Duitsland) gegaan. Eerst 2 dagen aan het ijs gewent en toen de eerste wedstrijd. Deze wedstrijd ging niet zo goed, alle dingen die op technisch gebied in trainingen steeds beter gingen kon ik nog niet overbrengen in de wedstrijd. Op de 500m reed ik naar een tijd van 38,84 (PR stond op 38,47) en op de 1500m 1.57,93 (PR 1.54,72).
Hierna heb ik een week lang heel lekker kunnen trainen richting het 2e wedstrijd weekend. Dit weekend stond er een 500m-5km op het programma, en de volgende dag een 1500m. Het begon erg goed met een persoonlijk record(PR) op de 500m van 38,34. De 5km die daarop volgde viel iets tegen. Ik had me wedstrijd verkeerd ingedeeld en ging veel te hard van start en kwam mezelf flink tegen in de loop van de rit. Dit resulteerde naar een tijd van 7.21,00 dit was ruim boven mijn PR. De dag erna heb ik het gelukkig goed gemaakt op mijn 1500m met een PR van 1.54,62! Dit gaf vertrouwen richting de wedstrijd die 2 weken later plaats vond in Heerenveen waar ik mij met een tijd van 1.53,2 wou plaatsen voor de eerste belangrijke wedstrijd van het seizoen: Holland Cup 1.

Gunda Niemann IJsbaan, Erfurt

Tegenvaller:

Na het laatste wedstrijdweekend in Erfurt had ik nogal wat last van me rug gekregen. Toen ik langs de fysio ging kwam hij tot de conclusie dat mijn bekken getordeerd stonden. Dit heeft hij verholpen en hierna ging het weer goed. Dit was alleen niet de enige tegenvaller. 2 dagen later schoot het tijdens de krachttraining in mij rug. Mij rug heeft toen een flinke klap te verduren gekregen. We hebben nog geprobeerd het binnen een week te genezen. Maar tijdens de wedstrijd van afgelopen weekend was die nog niet voldoende hersteld om een goeie tijd te rijden. Hierdoor heb ik mij dus ook niet kunnen plaatsen voor de Holland Cup 1.
Nu ga ik eerst ervoor zorgen dat mijn rug weer helemaal genezen is, en dan gaan we weer verder bouwen richting de volgende wedstrijden(o.a. Holland Cup 2). Voor mijn klachten met me rug ging ik vooral technisch met stappen vooruit, dus dit beloofd nog veel voor de rest van het seizoen.

Ik ben nog steeds druk op zoek naar Sponsoren!

Contact

Tel: 0621200495
Email: jefjeffrey@gmail.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s