Zomerijs

De zomerijsperiode is weer afgelopen. Op de ijsbaan van Thialf (Heerenveen) lag er dit jaar weer 4 weken lang zomerijs. Met Team Utrecht zijn wij de 2e en de laatste week meerdere dagen achtereen naar het zomerijs geweest.

In het begin van de zomer merkte ik nog duidelijk dat er technisch nog wat punten verbeterd konden. Hier hebben we met de droogtrainingen (schaats passen/sprongen, planken) al hard aan gewerkt. Het zomerijs was hiervoor een perfecte gelegenheid om te kijken of ik dit ook kon overbrengen op het ijs.

De 1e dag dat ik op het zomerijs stond verliep de training nog niet zo lekker, maar de volgende dag ging het gelukkig stukken beter. De dagen daarop heb ik op technisch gebied meteen grote stappen kunnen maken.

De 2e periode dat we op het zomerijs stonden pakte ik lekker snel het gevoel op waar ik de vorige keer mee afsloot. De trainingen waren best wel zwaar en op de laatste ochtend dat we er waren stond er een 400m tempo rondje op het programma. Ondanks de vermoeidheid reed ik nog een rondje 27,3. Dit is 0,5 seconden sneller dan ik ooit ben geweest, en dat op het zomerijs was niet verkeerd.

Het volgende trainingskamp gaan wij naar de Alpen in Frankrijk. Hier heb ik super veel zin in omdat ik het fietsen in de Alpen erg leuk vind. Daarnaast gaan we ook shorttracken wat ontzettend gaaf is!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s